Fattigdom i Afrika

Del dette indlæg

I starten af 2020 har jeg skrevet en række artikler om fattigdom i Afrika på Globalnyt.dk. Der er en skræmmende tendens til, at verdensfattigdommen koncentreres i Afrika. Andelen af fattige er ganske vist lidt faldende, men på grund en hastig vækst i befolkningstallet vokser antallet alligevel. Udgangspunktet for mine artikler er en ny fattigdomsrapport fra Verdensbanken, men jeg trækker på mange andre kilder. Jeg beskæftiger mig bl.a. med temaer som fertilitet, landbrugsudvikling, naturressourcer, skattebetaling (og manglen på samme), børneægteskaber, klima og bistand. Det er vigtigt, hvordan Afrikas udvikling bliver i de kommende år. Det vil i høj grad komme til at berøre Europa. Artiklerne ligger ikke her på siden, men kan søges på Globalnyt.dk under den fælles overskrift “Verdensfattigdom i Afrika”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *